Okrugli stol u sklopu Projekta “Znam, jer Hoću i Mogu”

31. 7. 2019.

Dana 29.07.2019. godine održali smo Okrugli stol u sklopu Projekta “Znam, jer Hoću i Mogu”, a koji je financiran iz sredstava Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Na Okruglom stolu sudionici su bili upoznati sa ciljevima Projekta i njegovim aktivnostima te su im se predstavili rezultati Projekta.

Kroz diskusiju se povećala svijest o potrebi za pružanjem pomoći u učenju djeci iz udomiteljskih obitelji obzirom provođenje te aktivnosti ima višestruke koristi. Kao što su rezultati i pokazali, djeca su postigla bolji školski uspjeh na kraju školske godine 2018/2019. Time im se ujedno povećala intrinzična motivacija za učenjem te je njihovo samopouzdanje poraslo, a slika o sebi postala im je pozitivnija. Ujedno su kroz sudjelovanje u pomoći u učenju razvili svoje radne navike, a sudjelovanjem u pomoći u učenju kroz grupni rad proširili su svoju socijalnu mrežu. Također, pomoć u učenju kroz grupni rad omogućila je i pojedinoj braći koja žive u različitim udomiteljskim obiteljima da se još više upoznaju, zbliže i druže. Udomitelji su tim putem iskazali zadovoljstvo sa provedenim aktivnostima te su verbalizirali želju za daljnjim provođenjem pomoći u učenju. Obzirom na iskazano, provođenje pomoći u učenju predstavlja primjer dobre prakse, zbog čega smo isti Projekat već aplicirali na raspisani natječaj Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Nadamo se da ćemo nastaviti sa takvim oblikom rada.

Hvala svima koji su se odazvali!

 
ZIPKA - udruga udomitelja za djecu i mlade Varaždinske županije je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.