O nama

„ZIPKA“ Udruga udomitelja za djecu i mlade Varaždinske županije osnovana je 2007. godine u cilju promicanja, razvitka i unapređenja udomiteljstva za djecu i mlade. Udruga okuplja pedesetak udomitelja za djecu i mlade u Varaždinskoj županiji, okuplja djecu i mlade, prepoznaje njihove potrebe te radi na poboljšanju kvalitete života djece i mladih iz udomiteljskih obitelji.

Predsjednica Udruge: Bernarda Nada Furjan
Dopredsjednica Udruge: Marija Igrec
Tajnica Udruge: Stana Vereš

 

 

OSTALE AKTIVNOSTI:

„ZIPKA“ Varaždin redovito provodi promidžbene aktivnosti Udruge putem promotivnih štandova, izlažući kreativne radove udomljene djece i udomitelja, dijeljenjem promidžbenih letaka i pružanjem informacijama relevantnima za udomiteljstvo.

Nadalje, Udruga kontinuirano, svake godine, prigodno obilježava Međunarodni dan obitelji.

Kao članica krovne organizacije, Foruma za kvalitetno udomiteljstvo „ZIPKA“ Varaždin, sudjeluje u svim aktivnostima organiziranim od strane Foruma. Također, „ZIPKA“ Varaždin je sudjelovala u svim aktivnostima organiziranim od strane SIRIUSA, a koje su se odnosile na osnaživanje Udruga udomitelja za djecu.

„ZIPKA“ Varaždin, nadalje, organizira regionalne i savezne susrete udomiteljskih obitelji, izlete za djecu i udomitelje te prigodna darivanja djece, posjete kazališnim predstavama za djecu i udomitelje te provodi edukativne i kreativne radionice za djecu i udomitelje.

Udruga je uspostavila dobru suradnju sa lokalnom i područnom samoupravom, osobito sa gradom Varaždinom, Varaždinskom županijom, općinom Petrijanec, te sa susjednim županijama, općinama i gradovima te sa Centrima za socijalnu skrb (Varaždin, Novi Marof, Ivanec, Ludbreg).
ZIPKA - udruga udomitelja za djecu i mlade Varaždinske županije je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.