Mjesec STUDENI u našoj Udruzi

11. 12. 2020.

Dana 03.11.2020. našu Udrugu te Stambenu zajednicu posjetili su udomitelji i mladi iz Udruge „Osmijeh“ iz Đurđevca koji su u sklopu projekta „Kuća osmijeha“ imali predviđeno studijsko putovanje kako bi vidjeli funkcioniranje naše Stambene zajednice.

U studenom su održane 4 Edukativno – socijalizacijske radionice u sklopu projekta „Reci NE nasilju!“ financiranog od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Radionicama se osnovnoškolskoj djeci želi poslati poruka tolerancije i prihvaćanja različitosti, a neprihvaćanja međuvršnjačkog nasilja.

Dana 21.11.2020. održane su Radionice u sklopu Programa „U pravom smjeru“ koji je financiran od strane Ministarstva mirovinskoga sustava, rada, obitelji i socijalne politike. Tema radionica bila je prava i usluge mladih koji izlaze iz sustava socijalne skrbi, te su ovim putem naši mladi kojima se bliži izlazak iz udomiteljstva imali priliku saznati korisne informacije, te također čuti iskustvo mlade osobe koja je kroz takvo iskustvo sama prošla.

U sklopu programa „U pravom smjeru“ također su 28.11.2020. održane Edukativna radionica: Briga o zdravlju i Radionica praktičnih vještina koja je samo jedna u nizu takvih radionica. Radionicu Briga o zdravlju vodila je liječnica opće prakse Marta Kudelić Bembić gdje su mladi na zanimljiv način dobili informacije o zdravoj prehrani, spolnosti te ovisnostima. Radionice praktičnih vještina pružit će mladima priliku da dobiju praktična znanja koja će moći upotrijebiti u svakodnevnom životu prilikom osamostaljivanja.

 

 
ZIPKA - udruga udomitelja za djecu i mlade Varaždinske županije je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.