Mjesec SRPANJ u našoj Udruzi

U sklopu projekta „Ručicama stvaraj, srcem oblikuj“ koji provodimo uz podršku Općina Petrijanec 02. srpnja održana je prva Radionica glinom za naše udomitelje i djecu s područja Općine Petrijanec. Uz pomoć stručnih i dragih voditeljica iz Muzej anđela, Mateje i Nikoline, od gline su nastajale lađe kako bi prikazale jedan dijelić povijesti Općine Petrijanec kada je po predaji u 14. stoljeću rijeka Drava svojim tokom napravila otok koji je ličio na lađu, a mjesto Petrijanec zvalo se „Bučina“. Izvor vode koji se nalazi u današnjoj ulici Butina vjerojatno je inspiracija za naziv, voda je šumila i pravila buku – „bučila je“, pa je tako mjesto Petrijanec u prošlosti nazvano „Bučina“.

Druga radionica održana je 06. srpnja. Lađe koje su kao prikaz „petrijanečkog suvenira“ nastale na prvoj radionici, sada su potezima kistom poprimile novi izgled. Vrijedne ručice naše djece i naših udomitelja oživjele su u veselim bojama jedan dio prošlosti o kojem ne znamo puno, ali možemo zamišljati ove lađe kako plove Dravom prateći njezin tok kroz cijelu Općinu Petrijanec, a i dalje.

Dana 27.07.2021. godine održao se Regionalni susret udomiteljskih obitelji sjeverne Hrvatske uz potporu Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike u Termama Sv. Martin. Dok su udomitelji bili na Okruglom stolu na temu „Izlazak iz udomiteljstva“, mladi i djeca su sudjelovali u Radionicama zabavnog karaktera. Nakon radnog dijela Susreta i ručka, družili smo se na bazenima. Uz našu Udrugu ZIPKA, sudjelovale su: Udruga udomitelja “Nada” Ivanec, Udruga udomitelja djece Međimurja, te Udruga udomitelja za djecu “Osmijeh” Đurđevac.

NOVOSTI

DONIRAJ

Graberje 33, Varaždin
OIB: 91387607375
092 354 7443

IBAN: HR1523900011100367795 – Hrvatska poštanska banka

PRIDRUŽI SE

Graberje 33, Varaždin
092 354 7443
udomitelji.zipka@gmail.com