Mjesec SIJEČANJ u našoj Udruzi

09. 2. 2021.

Novu godinu smo čekali s nadom da će nam donijeti promjenu nabolje, no uz pandemiju zadesio nas je i potres koji nam je pokazao da može biti i gore. Ipak, u nevolji se pokazalo dobro srce svih nas i pomoć stradalim sugrađanima pristigla je sa svih strana. Naša Udruga provela je akciju „Djeca Zipke za djecu Udruge Osmijeh djeteta Sisak“ gdje su se skupili paketići za udomljenu djecu i mlade iz područja pogođenih potresom. Ovom malom gestom željeli smo razveseliti našu djecu i mlade te su im paketići dostavljeni 05. siječnja.

 

Zahvaljujući projektu „Trebam B da budem bolji“ koji provodi naša krovna organizacija Forum za kvalitetno udomiteljstvo, a financira Zaklada Novo sutra deset mladih osoba iz naše Udruge dobilo je priliku za besplatan polazak u autoškolu. Mladima će dobivanje vozačke dozvole biti pomoć u osamostaljivanju te će povećati njihovu konkurentnost na tržištu rada. Održali smo sastanak s mladima 14. siječnja gdje su dogovorene pojedinosti te smo mladima zaželjeli uspješno polaganje vozačkog ispita.

Zahvaljujući donaciji djelatnika Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju uredili smo našu Stambenu zajednicu Varaždin gdje borave mladi koji su izašli iz udomiteljstva. Uz novu kutnu garnituru, regal, ormarić za cipele, perilicu za pranje rublja, sušilo za kosu i blender mladima će boravak u Stambenoj zajednici biti ljepši i ugodniji. Ovim putem zahvaljujemo našim donatorima te svima koji su pomogli oko unošenja i montiranja namještaja.
ZIPKA - udruga udomitelja za djecu i mlade Varaždinske županije je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.