Mjesec RUJAN u našoj Udruzi

06. 10. 2020.

U proteklom mjesecu provodili smo razne aktivnosti u našoj Udruzi u sklopu projekata koje provodimo pa smo napravili kratki pregled.

U sklopu projekta „Reci NE nasilju!“ kojeg financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike 4. rujna održane su radionice za našu udomljenu djecu na temu nenasilja, zajedništva i suradnje kroz aktivnosti traženja predmeta i oslikavanja platna.

Također je organiziran Turnir u društveno-sportskim i rekreativnim aktivnostima u sklopu projekta „ZAIGRANA SJEĆANJA“ kojeg financira Hrvatska elektroprivreda – HEP. U aktivnostima su sudjelovala djeca i udomitelji, te su pobjednicima uručene diplome.

Udomljena djeca s područja grada Ludbrega 7. rujna sudjelovala su u kreativnim radionicama u sklopu projekta „Čovječe, ne ljuti se!“ financiranog od strane grada Ludbrega.

Održale su se Grupe podrške za udomitelje iz Novog Marofa 9. rujna u sklopu projekta „Ruka podrške“ financiranog od strane Grada Novog Marofa, te je održan promotivni štand 23. rujna na gradskom placu u Novom Marofu gdje su zainteresirani građani mogli dobiti više informacija o udomiteljstvu. Tajnica udruge Stana Vereš je sa udomiteljicom iz Novog Marofa dobila priliku gostovati u emisiji Radija Novi Marof gdje se razgovaralo o udomiteljstvu i izazovima s kojima se nose udomitelji.

Kao članica Foruma za kvalitetno udomiteljstvo bili smo pozvani promovirati udomiteljstvo i rad naše Udruge u Parku Maksimir 25. rujna.  Također, djeca iz udomiteljstva su dobila priliku posjetiti Zoološki vrt.
ZIPKA - udruga udomitelja za djecu i mlade Varaždinske županije je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.