Mjesec PROSINAC u našoj Udruzi

07. 1. 2021.

Zadnji mjesec u godini smo uvijek najzaposleniji jer provodimo Božićnu čaroliju koju organizira Forum za kvalitetno udomiteljstvo i skupljamo poklone za našu djecu. Svi se pretvaramo u božićne vilenjake i s osmijehom prikupljamo poklone koji nam pristižu iz svih krajeva Hrvatske od naših donatora. Najljepši događaj je uvijek podjela poklona i druženje s djecom i udomiteljima koje smo ove godine morali izbjeći. Ipak, pokloni su sretno stigli do svojih vlasnika te im izmamili osmijeh na lice i uljepšali im ovo doba godine. Podjelu smo organizirali na otvorenom tako da udomiteljske obitelji odvojeno dolaze po poklone. Jedno veliko HVALA našim donatorima koji su s ljubavlju i pažnjom birali i zamatali poklone za naše mališane i one malo veće. Nasmiješena dječja lica i radostan pogled nama su bili najveći dar i uživali smo u odvojenoj podjeli poklona jer smo duže svjedočili toj radosti.

  

U prosincu smo također proveli svoju prvu online skupštinu koja se održala 07.12. na kojoj smo usvojili Operativni i Financijski plan za 2021. godinu te analizirali aktivnosti koje nam slijede do kraja tekuće godine.

U sklopu projekta Regionalni susret udomiteljskih obiteljski Sjeverne Hrvatske koji financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike održali smo Sastanak projektnog tima sa partnerskim udomiteljskim udrugama. Raspravljali smo o mogućnostima održavanja susreta u skladu s epidemiološkim mjerama u 2021. godini.

 

Dragi naši, na kraju ovog kratkog prikaza, želimo vam sretnu, zdravu, što mirniju i uspješnu novu 2021. godinu.

 
ZIPKA - udruga udomitelja za djecu i mlade Varaždinske županije je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.