Mjesec KOLOVOZ i RUJAN u našoj Udruzi

Stigla nam je jesen i hladniji dani, više ne možemo zamisliti dan bez grijanja i jakne, zato ćemo se prisjetiti kako smo proveli zadnje tople dane u ovoj godini. U nastavku slijedi kratki pregled aktivnosti koje su se održali u kolovozu i rujnu.

Kako bi se naši udomitelji i djeca rashladili organizirali smo kupanje na Gradskom kupalištu Drava 12. kolovoza gdje su udomitelji imali priliku zajedno popiti kavu, dijeliti iskustva, i naravno, osvježiti se. Djeca su uživala u raznim igrama, plivanju i druženju. Zaključili smo da ovakvih druženja treba biti više u ljetne dane.

U sklopu projekta „Ruka podrške“ koji provodimo uz podršku Grada Novi Marof održane su Grupe podrške za udomitelje s tog područja 01. rujna. Grupe podrške održavaju se u prostoru Centra za socijalnu skrb Novi Marof koji je partner na ovom projektu. Udomiteljima su Grupe podrške prilika za razmjenu iskustva i dobivanje podrške koja im je potrebna u odgoju udomljene djece.

U sklopu projekta „Ručicama stvaraj, srcem oblikuj“ koji provodimo uz podršku Općine Petrijanec održana je treća i posljednja Radionica glinom 02. rujna. Radionice su se održavale u Društvenom domu u Majerju uz vodstvo voditeljica Mateje i Nikoline iz Muzeja anđela. “Petrijanečke lađe” koje smo izradili na prethodnim radionicama upakirane su u predivne vrečice koje su ukrasile vrijedne ručice naših sudionika.

Odlučili smo završiti sezonu kupanja jednodnevnim izletom u Novi Vinodolski koji se održao 03. rujna. Sretni smo što nas je poslužilo lijepo vrijeme, a da je izlet bio uspješan moglo se vidjeti po nasmijanim dječjim licima.

Kako bi podržali Unicef-ovu humanitarnu utrku “Mliječna staza”, koja se i ove godine odvija virtualno, okupili smo se 10. rujna i prošetali našim predivnim gradom Varaždinom.

NOVOSTI

DONIRAJ

Graberje 33, Varaždin
OIB: 91387607375
092 354 7443

IBAN: HR1523900011100367795 – Hrvatska poštanska banka

PRIDRUŽI SE

Graberje 33, Varaždin
092 354 7443
udomitelji.zipka@gmail.com